dijous, 29 de maig del 2008

S'inicia el MICEC 2008









Ara fa uns dies us vam informar de la imminent celebració de la Mostra Internacional de Cinema Europeu que organitza la Universitat Pompeu Fabra. Des d'avui el MICEC ja és en marxa. Us recordem que podeu seguir aquest esdeveniment amb descomptes especials i que el seguiment complet de la Mostra us dona dret a la concessió de tres crèdits de lliure elecció, en les mateixes condicions que els estudiants de la UPF. Per a disposar d'informació actualitzada, accediu a la web de la Mostra (en l'anterior post vam pendre dates de l'anterior edició, làpsus!).

Etiquetes de comentaris: , ,

Resum de la visita als Serveis de Documentació de TVC

Un grup d’estudiants de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC van visitar, dissabte 24 de maig, el Departament de Documentació de Televisió de Catalunya (TVC). L’activitat va consistir en una xerrada sobre el servei de documentació de TV3 i una visita guiada per les instal•lacions de Sant Joan Despí.

La xerrada va ser impartida per Imma Rull, una de les responsables del Departament de Documentació de TV3. Rull va fer una presentació del DigitionSuite, sistema pioner a Europa que permet integrar els processos de producció i d’arxiu de documents audiovisuals en una sola plataforma informàtica. Aquest producte permet als periodistes i documentalistes de Televisió de Catalunya treballar conjuntament en un entorn totalment digitalitzat. Entre d'altres avantatges, permet reduir els temps de producció, augmentar la qualitat dels continguts i optimitzar l'ús de l'arxiu.

La visita ha estat organitzada pels equips docents de les assignatures de Documentació Audiovisual, Preservació de Recursos d’Informació Digital i Introducció a les Unitats d’Informació dels programes de Documentació i de Comunicació Audiovisual. L’activitat, que s’ha portat a terme per segon any consecutiu, ha estat valorada molt positivament tant pel que fa a l’oportunitat de promoure la transversalitat entre assignatures com de vincular els continguts acadèmics i l'entorn professional d’una manera directa i coherent.

Etiquetes de comentaris: , ,

dilluns, 19 de maig del 2008

Es presenta Big Buck Bunny, el nou film del Blender Institute

És un dels majors esdeveniments recents del que es considera com a 'open source cinema': després de diversos anys de desenvolupament, els membres del Blender Institute implicats en el projecte Peach han presentat la seva nova 'open movie': Big Buck Bunny. En una primera etapa, Big Buck Bunny només està disponible en DVD, pero está previst que a finals de maig estigui ja llesta la versió per a descàrrega lliure. Aquells que no hem encarregat el DVD haurem de conformar-nos mentrestant amb el seu espectacular trailer, disponible en diferents formats a través de la pàgina del projecte i, per suposat, també a YouTube.

Etiquetes de comentaris: , , , ,

divendres, 16 de maig del 2008

IV edició del Jurat Carnet Jove al Festival de Sitges

S'escalfen motors per a SITGES 2008, que es celebrarà entre els dies 2 i 12 d'octubre. Per quart any consecutiu es dóna l'oportunitat a aquells joves entre 18 i 30 anys i que disposin del Carnet Jove la possibilitat de formar part del Jurat Carnet Jove, que atorga dos premis al Festival, del de millor pel.lícula a la Secció Fantàstic i el premi a la millor pel.lícula a la Secció Midnight X-Treme. A banda de la inevitable condició d'edat, es demana aptitud, capacitat i inquietud pel món del cinema i per les arts escèniques i estar en disposició i prendre el compromis d'assistir al Festival durant la seva celebració, assumint les lògiques responsabilitats pròpies d'aquesta participació.

Podeu accedir a informació addicional i al formulari a través de la web del Carnet Jove. Tingueu present que el termini de presentació de candidatures finalitza el 15 de juliol. Qui pugui, que no s'ho pensi!!

Etiquetes de comentaris: , , ,

dimecres, 14 de maig del 2008

Nou llibre sobre art, identitat i Internet

Gemma San Cornelio, professora de Comunicació audiovisual a la UOC acaba de publicar un llibre titulat 'Arte e identitat en Internet', dins la col.lecció TiC.Cero de la Editorial UOC.

La professora San Cornelio s'interroga sobre les diferents formes amb què representem les nostres identitats a través d'Internet, sigui a través d'imatges o de text, en un moment en què noves formes de socialitat a Internet (a través de milers d'exemples entre els que destaquen per la seva popularitat MySpace o Facebook, però també Second Life) expandeixen i fan més complexos els límits del que coneixem tradicionalment com a identitat.

De manera molt particular, San Cornelio s'interessa per aquelles pràctiques artístiques que situen la qüestió de la identitat en el seu punt de partida, vinculant aquestes pràctiques amb les principals teories socials i culturals sobre la identitat.

Intercanvis d'identitat, avatars, jocs, dobles, retrats, autorretrats, biografies... San Cornelio ilustra la seva visió sobre les pràctiques artístiques relacionades amb la identitat amb diferents exemples, molts d'ells sorprenents; el llibre incorpora un extens llistat de treballs artístics i una completa bibliografia per saber més. Una excel.lent introducció a un tema apassionant.

Etiquetes de comentaris: , , , , ,

dilluns, 12 de maig del 2008

'When we two parted': sobre el potencial de Moviestorm

Anteriorment us he fet referència d'una de les eines més interessant que conec per a la creació audiovisual, Moviestorm, que com a hores d'ara espero ja conegueu, utilitza les tècniques de machinima per a la producció d'animació. Una fantàstica mostra és When we two parted, una visualització d'un conegut poema de Lord Byron que ha estat recentment escollit com a vídeo de la setmana a YouTube. Una petita meravella, feta a casa. Si tens esperit creatiu i t'atrau aquesta tècnica, ben aviat us farem una proposta. Estigueu atents.

divendres, 9 de maig del 2008

L'Exprés Digital: el podcast per a tu

D'entre les iniciatives sorgides dels estudiants de comunicació audiovisual de la UOC, poques hi ha més dinàmiques i brillants que La Finestra Digital. Com tots sabeu, la Finestra Digital és una publicació electrònica dedicada íntegrament a totes les manifestacions culturals vinculades a l'audiovisual. En aquesta ocasió us volem presentar la seva darrera proposta: l'Exprés Digital.

Els responsables de la Finestra defineixen l'Exprés Digital com un 'tren sonor', de forma que diversos temes, tant els propis de la Finestra com d'altres tant diversos com les roses, l'aigua o la poesia reben el seu tractament a través del so, la música, la paraula i sobretot la pròpia creativitat. I per això necessiten a gent creativa, gent com tu: a través de l'Exprés Digital podeu participar en una mena de programa radiofònic en diferit i sense periodicitat, al vostre ritme. Només cal que envieu una càpsula d'un minut i mig a dos minuts, pot ser només veu o un muntatge vostre. L'equip de la Finestra s'encarregarà de bolcar-ho a l'estructura bàsica del Podcast i enfilar les diferents càpsules, per arribar al quart d'hora o vint minuts. I així haureu pujat al tren 'Exprés'. Un immillorable exercici per tal d'introduir-vos en el món de la creativitat sonora digital.

Si teniu qualsevol dubte o simplement voleu saber més, contacteu amb lafinestradigital@uoc.edu


Etiquetes de comentaris: , , ,

dijous, 8 de maig del 2008

El somni de Barcelona

Anabel Campo Vidal, consultora de l'assignatura de Comunicació audiovisual L'era de la informació i els mitjans de comunicació ha finalitzat recentment la seva participació com a sotsdirectora de la sèrie documental El Somni de Barcelona, una producció de Lua Multimedia.

El Somni de Barcelona
és un homenatge a les dones i els homes que al llarg del segle XX van emigrar a Catalunya amb l'esperança i la il.lusió d'iniciar una nova vida a una nova terra. La sèrie consta de 10 capítols de 55 minuts i recull més de 100 testimonis que relaten les motivacions i les dificulats d'aquell viatge a bord de trens que es coneixien com "El sevillano" o "El catalán".

El Somni s'ha pogut veure ja a través de Barcelona Televisió i el podeu demanar en prèstec a la Biblioteca de la UOC, per gentilesa de la productora.

Etiquetes de comentaris: , , ,

dimecres, 7 de maig del 2008

Nova visita: serveis de Documentació de TVC

En un post anterior us vam anunciar una visita programada pel proper dissabte 24 de maig als Serveis de Documentació de Televisió de Catalunya (TVC), organitzada pels programes de Documentació i de Comunicació Audiovisual. Després d'una primera etapa en què l'oferta ha estat restringida als estudiants de comunicació i documentació matriculats en assignatures especialment afins, obrim ja la possibilitat a que qualsevol estudiant interessat pugui assistir-hi. Si ho estàs, has d'enviar un missatge amb el tema VISITA TVC 08 a l’adreça pcomunicacio@uoc.edu

Per tal de formalitzar la inscripció només cal que en el missatge ens comuniquis aquestes dades:

o Nom i Cognoms

o Adreça de correu electrònic

o Programa en el qual curses els teus estudis

Hi ha prou places, però són limitades, així que com més aviat ens puguis confirmar la teva assistència, millor. És una molt bona oportunitat de conèixer de primera ma un dels principals centres neuràlgics d'una cadena de televisió, a més d'una possible opció per a realitzar pràctiques i, per què no, en poder assistir a una visita en dissabte, petició que ens heu fet arribar en diverses ocasions.

Etiquetes de comentaris: , , ,

dimarts, 6 de maig del 2008

Cinema, comunicació i educació es donen cita a MOSTRA'T 2008

Entre els dies 15 i el 18 de maig tindrà lloc al Teatre Convservatori de Manresa la tercera edició de MOSTRA'T, rebatejat com a Mostra't'08, Cinemes al marge, que aquest any inicia una nova etapa. Com indiquen els seus mateixos responsables:

"Mostra't'08 vol convertir-se en un espai de trobada i discussió entre les persones que d'alguna manera estan implicades en tot allò que es mou als marges a nivell estatal. Parlem d'aquells treballs que produïts a partir d'estratègies no convencionals es troben fora dels circuits de distribució comercial habituals, buscant i creant espais propis per a mantenir-se en vida, transformant el món de l'audiovisual a cada pas. A més, Mostra't'08 compta amb un seguit d'activitats paral.leles que podreu consultar en el web com les jornades d'educació en comunicació Cap a una mirada crítica des de la pràctica educativa: Arts visuals, educació i noves tecnologies, concurs de minivídeos fets amb mòbil D-mostra't! i la Panatalla Oberta."

Us podeu informar de les activitats de Mostra't'08 a través de la seva web www.mostrat.org