dilluns, 23 de març del 2009

Com inscriure's a la visita a RTVE (59 segons).

Tal i com us vam anunciar el passat divendres, hem organitzat una visita a les instal.lacions de RTVE a Sant Cugat el proper dia 14 d'abril. L'objectiu d'aquesta visita és conèixer a fons els mitjans de tècnics i de producció, així com el plantejament de realització d'un programa de debat en directe, el popular format 59 segons, que s'emet els dimarts a la nit. La visita inclou tant la visita tècnica com l'assistència a l'emissió en directe del programa. En breu us farem arribar els detalls sobre l'hora exacta de la convocatòria, així com el lloc de recollida de l'autocar que RTVE posa a la nostra disposició.


Si voleu assistir a la visita, accediu a aquest senzill formulari online.
(NOTA: tot i que hem reservat places suficients, tingueu en compte que complimentar el formulari no és garantia d'assistència. Rebreu un correu de confirmació des de la bústia del Professorat de Comunicació. Prioritzarem en primer lloc els estudiants de l'assignatura Realització audiovisual, després els estudiants de Comunicació audiovisual en general i finalment ordre d'arribada de les inscripcions).

Si teniu dubtes o qüestions sobre la visita, contacteu amb pcomunicacio@uoc.edu

Etiquetes de comentaris: , ,

divendres, 20 de març del 2009

Som a Stray Cinema!!

Després d’una llarga espera, s’ha posat en marxa la tercera edició d’Stray Cinema , la iniciativa internacional pionera en cinema open source, que compta com a material de partida amb ‘Egg/Chicken’, el fantàstic treball que van portar a terme els estudiants de la UOC Roger Caubet i Raul Broceño i enregistrat al desert de Los Monegros (Saragossa) l’estiu de 2008. Creiem que és un important reconeixement per la feina feta pels autors i també una mostra de les possibilitats d'una forma diferent d'acostar-se a la creació de continguts audiovisuals i que volem potenciar des de la UOC. Per a qui no els conegueu, Stray Cinema, seguint la filosofia 'open source', Stray cinema proposa un material audiovisual en brut (aquest any Egg/Chicken) com a punt de partida on qualsevol usuari pot construir una nova peça audiovisual reinterpretant les imatges i incorporant fins i tot material propi, passant a formar totes elles la base d'un concurs.

Com alguns recordareu, tot això va tenir el seu origen en una convocatòria que us vam fer l'any passat des d'aquest mateix blog: Cinema Obert, una línia d'innnovació que estem portant a terme diversos professors de la llicenciatura. Cinema Obert compta amb el seu propi blog, on trobareu informació sobre els seus objectius i els treballs presentats.

Però això no és una nota simplement informativa: Stray Cinema pren cos a partir de la vostra participació. Feu la vostra remescla i participeu en el concurs!!! Podreu veure el vostre treball entre els cinc finalistes en un event molt especial que tindrà lloc a Barcelona la propera tardor amb premis, sorpreses i bon cinema.

Accediu a la nota de premsa d’Stray Cinema.

Etiquetes de comentaris: , ,

Visita a RTVE i al programa 59 segons

Us anunciem la propera visita organitzada des de l'assignatura Realització audiovisual però oberta als estudiants de Comunicació audiovisual de la UOC. El proper 14 d'abril hem programat una visita a RTVE-Sant Cugat on se'ns explicarà quins són els mitjans tècnics i de producció, així com la realització d'un programa de debat en directe, concretament el conegut format 59 segons. La visita inclou la part tècnica i l'assistència com a públic a l'edició del programa prevista per aquest mateix dia. Ben aviat us farem arribar més detalls sobre la visita i sobre com inscriure's. De moment preneu nota de la data i de tres qüestions importants: la visita es farà en horari de tarda/ nit, es posarà un autocar (i un refrigeri) a disposició dels assistents per tal de facilitar els desplaçaments. Estigueu atents a les novetats!!

Etiquetes de comentaris: , ,

divendres, 13 de març del 2009

Vota Pantomima!!!

Pantomima, curtmetratge realtizat per l'estudiant de la UOC Héctor Suñol ha estat seleccionada pels premis FIBABC organitzats pel diari ABC. Es es tracta d'un Festival on hi participen els millors curts de l'any 2008, els quals es poden visualitzar a través d'Internet.

Hi ha un premi que és el del públic que s'otorgarà a través de vots dels internautes. L'enllaç per veure la pel·lícula i votar és:

http://www.abctv.es/_fibabc09/cortos-seleccionados/pantomima-17625.html


Pantomima és també finalista dels Premis ACE09 (premis
organitzats per l'agència del Curtmetratge Espanyol) i fa poc va
rebre el premi al millor actor al New York Short Film Festival.

Etiquetes de comentaris: , , ,

dijous, 12 de març del 2009

Ampliació termini Premis Miramar a la Creativitat audiovisual


Ara fa unes setmanes us informàvem de la convocatòria dels primers Premis Miramar a la Creativitat Audiovisual. Els seus organitzadors han anunciat una prórroga dels terminis de presentació de treballs i, com veureu en el comunicat que us presentem a continuació, ens han manifestat el seu interés en què la UOC hi sigui representada. Davant la proximitat de la fi del nou termini i atenent a l'interés de la proposta (els premis, com veureu, inclouent tant un valor en metàl.lic com d'una estada formativa en pràctiques a RTVE) volem fer-vos arribar un recordatori.

"Els premis Miramar a la Creativitat Audiovisual, destinats als estudiants universitaris i de FP, són uns premis impulsats pel Consell Assessor de RTVE, amb el suport de la Conselleria de Cultura i Mitjans de Comunicació i la Corporación de RTVE. Els Premis tenen dues modalitats: Ràdio i Televisió. Cada Premi té una dotació econòmica de 2.000 euros i un període de pràctiques a RTVE.

El període de presentació dels Premis s'ha prorrogat fins el proper 23 de març. Els treballs no han de ser inèdits. Poden ser treballs de Seminari o treballs de classe. Ara bé, no han de passar els 10 minuts i han de ser en català.

Al Consell Assessor de RTVE ens agradaria molt poder comptar amb la participació de la Universitat Oberta de Catalunya en la Primera Edició dels Premis, coincidint també amb els 50 anys de la primera emissió de TVE des de Catalunya. L'entrega de Premis està previst pel proper 8 de maig al Parlament de Catalunya.

Els treballs els heu d'enviar a:

Consell Assessor de RTVE de Catalunya (CARTVE)

C. Muntaner, 221

5a planta

08036 Barcelona"

Etiquetes de comentaris: , ,

dimecres, 11 de març del 2009

Connectats: un concepte innovador i compromés de creació audiovisual


Connectats és una jove empresa productora orientada a la producció de continguts adreçats especialment als joves, com ho mostren la seva publicació gratuïta Connectats magazine, distribuïda per tots els instituts de secundària i també el programa del mateix nom que produeixen per a la Xarxa de Televisions Locals. No hi ha dubte que Connectats és una inicativa basada en la inquietud i l'experimentació. No és d'estranyar que hagin rebut el premi Comunicació 2008 del Consell de Joventut de Barcelona.

Avui, però, us en parlem arrel del seu nou projecte, una sèrie de docu-ficció construïda a base de petits peces de curta durada, apte tant per a la seva emissió per televisió (reunint diverses peces coherents entre elles de manera que formin capítols de vint-i-cinc minuts) i per Internet. L'objectiu de la sèrie és recollir experiències de joves immigrants a l'àrea metropolitana de Barcelona que serveixen de base per a una sèrie de guions, de manera que el producte final queda a mig camí entre el documental i la ficció. Aquests joves tenen una participació molt activa en aquest experiment, davant i darrere de les càmeres, configurant el que els seus responsables denominen un 'laboratori social'.

Voleu formar part d'aquest projecte? Podeu saber més contactant amb Connectats a l'adreça connectats@gmail.com. Si sou estudiants de la UOC i voleu col.laborar, us reconeixerem crèdits de lliure elecció!

Etiquetes de comentaris: , , , ,

dimarts, 10 de març del 2009

Dos estudiants UOC a la nova edició d'Stray Cinema!

Fa temps que ho sabem però fins ara hem hagut d'esperar pacientment. Amb molt de gust us anunciem que 'Egg/Chicken', treball realitzat per dos companys vostres, Raul Broceño i Roger Caubet, ha estat seleccionat com a material de partida per a la nova edició del certamen internacional 'Stray Cinema'. Aquest treball és fruit d'una convocatòria d'innovació i que vam fer des d'aquest blog el mes de juliol passat, sota el nom de 'Cinema Obert' i on vam rebre també un altre excel.lent treball, 'Introspecció', de Francesc Morera, també presentat a Stray Cinema i que s'ha convertit en un excel.lent Pràcticum.

Què és Stray Cinema?


Stray Cinema és una iniciativa independent de caràcter internacional pionera en el que es coneix com a ‘cinema open source’. A cada edició d’Stray Cinema es posa en mans dels usuaris un material audiovisual en brut, realitzat en un lloc diferent del món, per tal que elaborin el seu propi curtmetratge de dos minuts a partir del material original, remesclant-lo com vulguin i afegint si volen una part de material propi. Aquest procés m


arca l’inici d’un concurs on els propis usuaris seleccionaran els millors curts, que es projecten finalment e

n un acte que es celebra a la ciutat on s’ha realitzat el material original. Després de passar per Londres i Wellington (Nova Zelanda), la tercera edició d’Stray Cinema arriba a Barcelona de la ma dels estudiants de Comunicació audiovisual de la UOC Raul Broceño i Roger Caubet, un cop el seu fantàstic treball ‘Egg/Chicken’, presentat en el marc del projecte d’innovació de la UOCCinema Obert’, ha estat seleccionat com a material per a la tercera edició. Es tracta només d'un primer pas: ara és el vostre torn per a crear alguna cosa nova i apassionant a partir de les peripècies de dos misteriosos personatges enmig d'un desert.


Que ès Cinema Obert?


‘Cinema Obert’ és un projecte d'innovació impulsat per professors de la llicenciatura en comunicació audiovisual de la UOC que té com a objectius experimentar amb les possibilitats docents de la creació audiovisual oberta i trobar vies de col·laboració amb Stray Cinema, amb qui compartim la vocació d’estimular la producció i ús de continguts oberts. Podeu consultar el blog del projecte, que forma part de la xarxa Connexions.


Etiquetes de comentaris: , , , , , ,