divendres, 4 d’abril del 2008

Crònica d'un viatge al Polònia

El passat dilluns dia 31 de març vam tenir l'oportunitat de conèixer de prop com es prepara i enregistra el conegut programa de televisió Polònia, com a activitat oberta als estudiants de Comunicació audiovisual i vinculada a l'assignatura Realització audiovisual.

La visita es va desenvolupar en dues parts: al matí el regidor del programa, Alex Baldomà ens va efectuar un didàctic recorregut pel plató ubicat als Estudis Ideal de Barcelona al Poble Nou, plagat de 'sets' realment diminuts, si ho comparem amb la impressió que rebem com a espectadors! Diverses particularitats de la producció, com el calendari de planificació i enregistrament, els guions, les càmeres, els suports, la il.luminació o la tècnica del croma van ser algunes de les principals qüestions d'interès. Aquesta primera part va finalitzar amb una visita a la unitat mòbil que actua com a control de realització: allà el mesclador del programa, Edgar Tomás, ens va mostrar alguns dels aspectes més rellevants de la postproducció i el grafisme.

A la tarda i en grups reduïts vam poder assistir a diferents fases de l'enregistrament del programa 86 de la tercera temporada, que es va emetre ahir dijous dia 3 d'abril. Així vam poder observar 'in situ' la preparació dels plans, els assajos i proves prèvies i l'enregistrament de diferents gags; fins alguns van poder 'estrenar-se' com a figurants al gag inicial! En resum un viatge molt profitós!! Volem mostrar el nostre agraiment a tot l'equip del programa i molt especialment a l'Anna Pujol, l'Alex Baldomà i la Maria Bestard.

Aquells que hi vau assistir: què us va agradar o sorprendre més? Deixeu-nos la vostra impressió!

Etiquetes de comentaris: , , , ,

1 Comments:

  • Voldria agrair-vos la vista al Polònia. Penso que és molt gratificant per a qualsevol estudiant poder palpar la realitat d'algunes de les sortides laborales de la carrera que cursa.
    Personalment estic força interessat en l'elaboració de guions, però tot i així vaig gaudir de les explicacions més tècniques que acompanyaven la visita.
    Jo que vinc d'un mitjà radiofònic vaig quedar bastant impressionant de l'entramat televisiu i de l'aprofitament de l'espai...
    Us animo a continuar en aquesta línia!!!!!

    Francesc Martí

    By Anonymous Anònim, at 23:51  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home