dimecres, 14 de maig del 2008

Nou llibre sobre art, identitat i Internet

Gemma San Cornelio, professora de Comunicació audiovisual a la UOC acaba de publicar un llibre titulat 'Arte e identitat en Internet', dins la col.lecció TiC.Cero de la Editorial UOC.

La professora San Cornelio s'interroga sobre les diferents formes amb què representem les nostres identitats a través d'Internet, sigui a través d'imatges o de text, en un moment en què noves formes de socialitat a Internet (a través de milers d'exemples entre els que destaquen per la seva popularitat MySpace o Facebook, però també Second Life) expandeixen i fan més complexos els límits del que coneixem tradicionalment com a identitat.

De manera molt particular, San Cornelio s'interessa per aquelles pràctiques artístiques que situen la qüestió de la identitat en el seu punt de partida, vinculant aquestes pràctiques amb les principals teories socials i culturals sobre la identitat.

Intercanvis d'identitat, avatars, jocs, dobles, retrats, autorretrats, biografies... San Cornelio ilustra la seva visió sobre les pràctiques artístiques relacionades amb la identitat amb diferents exemples, molts d'ells sorprenents; el llibre incorpora un extens llistat de treballs artístics i una completa bibliografia per saber més. Una excel.lent introducció a un tema apassionant.

Etiquetes de comentaris: , , , , ,