dijous, 29 de maig del 2008

Resum de la visita als Serveis de Documentació de TVC

Un grup d’estudiants de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC van visitar, dissabte 24 de maig, el Departament de Documentació de Televisió de Catalunya (TVC). L’activitat va consistir en una xerrada sobre el servei de documentació de TV3 i una visita guiada per les instal•lacions de Sant Joan Despí.

La xerrada va ser impartida per Imma Rull, una de les responsables del Departament de Documentació de TV3. Rull va fer una presentació del DigitionSuite, sistema pioner a Europa que permet integrar els processos de producció i d’arxiu de documents audiovisuals en una sola plataforma informàtica. Aquest producte permet als periodistes i documentalistes de Televisió de Catalunya treballar conjuntament en un entorn totalment digitalitzat. Entre d'altres avantatges, permet reduir els temps de producció, augmentar la qualitat dels continguts i optimitzar l'ús de l'arxiu.

La visita ha estat organitzada pels equips docents de les assignatures de Documentació Audiovisual, Preservació de Recursos d’Informació Digital i Introducció a les Unitats d’Informació dels programes de Documentació i de Comunicació Audiovisual. L’activitat, que s’ha portat a terme per segon any consecutiu, ha estat valorada molt positivament tant pel que fa a l’oportunitat de promoure la transversalitat entre assignatures com de vincular els continguts acadèmics i l'entorn professional d’una manera directa i coherent.

Etiquetes de comentaris: , ,