dilluns, 19 d’octubre del 2009

La UOC fa aterrar El cosmonauta a Barcelona

Us convidem a un esdeveniment únic: el proper dia 28 d’octubre, a les 18: 30 hores, a la Sala d’Actes del Centre de Suport del Barcelonés, a Rambla Catalunya, 6 us presentem el projecte El Cosmonauta, a través del qual un jove col·lectiu de Madrid, Riot Cinema Collective, estan revolucionant la forma d’entendre la producció cinematogràfica a Espanya. Mitjançant una estratègia col·laborativa basada en Internet, aquests joves talents han creat un gran ressò mediàtic amb una proposta que combina crowdfunding (finançament del projecte a través de la col·laboració de ja més de mil ‘productors’ implicats en el projecte), creació col·lectiva basada en llicències creative commons, transparència total del procés de producció i una utilització de les comunitats i les xarxes socials que el situen internacionalment com un dels principals exponents del que podríem anomenar Cinema 2.0. L’interés pel projecte ha estat ja reflectit a mitjans com Cuatro, TVE, Cinco días, Ciberpaís, CNN+, MX (Mèxic) o Fotogramas.


“En 1975, el primer cosmonauta ruso en la Luna no consigue regresar, y se le da por perdido en el espacio. Él, sin embargo, a través de fantasmales mensajes de radio, clama haber vuelto a la Tierra y haberla encontrado vacía, sin un alma.”


El Cosmonauta es troba en ple procés de desenvolupament i serà un film de ciència-ficció d’estètica realista, basat en una visió poètica de la cursa espacial que van mantenir durant dècades Rússia (en aquell moment URSS) i els Estats Units. El projecte compta amb el suport de persones i institucions com Richard Stallman (fundador de la Free Software Foundation), l’ambaixada russa a Espanya, The Bob McAndrew Studio (Hollywood), Medialab Prado i diverses personalitats del món de la investigació de l’espai, incloent autèntics cosmonautes com Sergey Volkov o Boris Volynov.

Pel seu caràcter innovador, la UOC vol donar també suport a la iniciativa i per això hem convidat a dos dels seus responsables, Bruno Teixidor i Carla Jovine, per a què ens relatin la historia del projecte, les seves perspectives de futur, ens projectin vídeos de la seva activitat actual, responguin les vostres preguntes i, en definitiva, ens mostrin com és possible aixecar un projecte cinematogràfic de manera totalment independent.

L’acte és obert, tot i que l’aforament és limitat. Per això us recomanem que confirmeu assistència de seguida a la bústia connexions@uoc.edu

Etiquetes de comentaris: , , , ,