dimecres, 13 de maig del 2009

La UOC i l'ACN junts en una activitat innovadora




Aquesta setmana encetem una col.laboració entre la llicenciatura de Comunicació audiovisual de la UOC i l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Com molts de vosaltres sabreu, l'ACN és una agència de notícies pionera en el treball i l'accés virtual als seus continguts. Els mitjans abonats a l'ACN poden així descarregar textos, audios, imatges i vídeos des de la plataforma de l'Agència, de la mateixa manera que els periodistes que treballen per l'ACN poden pujar els seus continguts des de qualsevol lloc on puguin connectar el seu ordinador. No cal dir que la filosofia ACN i UOC són prou afins i no era d'estranyar que signéssim un acord de col.laboració, com va succeir el 2008.

Amb una primera experiència de Pràcticum en marxa, ara proposem una nova manera de plantejar una 'PAC' (activitat d'avaluació continuada) en el marc de l'assignatura troncal Ètica i règim jurídic de la comunicació: a la darrera activitat els estudiants hauran d'escollir un tema d'actualitat i, accedint a la plataforma de l'ACN, editar una peça informativa de curta durada - en baixa resolució- amb el material de l'agència. Sobre aquesta peça, l'estudiant haurà de reflexionar sobre diferents aspectes ètics vinculats amb el tractament de la informació audiovisual.

Estem expectants per veure com funciona aquesta prova pilot que vol contribuir en l'aprofundiment de la formació professionalitzadora i pràctica dels estudiants de la llicenciatura. Agraïm des d'aquí les facilitats i la disponibilitat de tot l'equip de l'ACN.

Etiquetes de comentaris: , , , , ,